tisdag 29 juni 2010

Sommar....

Glad sommar till er alla. Nu är den äntligen här på allvar. Hoppas att ni haft en härlig midsommar. Det hade vi, fint väder, sällskap av goda vänner, god mat. Kan man önska sig mera.
Eftersom det var ett tag sen jag skrev så har det ju hunnit hända en del.
Förr förra helgen fick jag med mig familjen på en dags utflyckt till Rottneros Park i Sunne. Just denna helg så skulle dom ha trädgårdsmässa med försäljare och föreläsare. Något vi alla såg fram emot. Vädret såg lite ostadigt ut när vi åkte men det blev bättre ju närmare vi kom.
Väl där välkomnades man av Nils Holgersson på sin Acka gjord av blommor. Vi tog oss lite mellis från skuffen innan vi gick in.
Därinne kunda man strosa bland stånd och rabatter. Trädgården var gjord i olika rum och i rummen fanns många olika statyer. Dom flesta utan kläder vilket våran yngsta tyckte var roligt. Vissa var stora andra bara små huvuden. Dom flesta var kvinnostatyer och så fanns även någon av Milles. Det var nog det enda namn vi kände igen.




Den delen av trädgården som vi tyckte bäst om var den nedre delen. Och den stramaste.




Sen gick vi genom En vigsel lund, och bakom den fanns delen som barna tyckte bäst om. Där nere fanns det dammar som man kunde åka båt och flotte på, klätterställningar, studsmatta, bilbana och man kunde flyga på acka över en av dammarna. Barna testa lite av varje men det var lite blött eftersom det kommit en regäl skur alldeles innan. Sen tog vi klättervägen vidare upp bland träden till ett skepp som barna ville leka i men då kom nästa skur och den innehölläven hagel. Så vi kasta på oss regnkläder och började våran vandring upp mot herrgården igen.
Där uppe köpte mannen en tomatplanta med mycket frukt på. Jag köpte Alunrot rödbladig och en ny Näva. Barna handla varsin prydnad. C en stor myra och I en liten röd spindel.
Sen fick det bära av hemåt. Men vi kommer att åka tillbaka bara vädret blir mer stadigt.

Så tills vi ses nästa gång vilket jag hoppas är snart, njut av solen!!!

måndag 14 juni 2010

Utlottning!

Nu har det gått en tid sedan jag sa att jag hade planer på att ha en utlottning till äran av att min räknare nått 1000 klickningar. Efter ett antal förseningar av olika slag så är den nu klar! Så nu vill jag lotta ut en Knappsjal som är stickad av ett mjukt garn som liknar Mohair (50% akryl och 50% polyamid) och i färgen vit som kan användas till alla färger. Och kan användas på olika sätt. Som bilden nedan visar. Kan vara bra att ha när man sitter ute en sommarkväll. För än så länge så är ju inte kvällarna så varma.

Bilden är lånad från Järbogarn.

Så vill du vara med så den kanske blir din, gör då så här:

1: Lämna en kommentar i detta inlägg.

2: Lägg upp en länk på din blogg med bilden ovan.

3: Bli följare till min blogg.

Det blir en lott per utförd uppgift. Alla är välkomna att vara med bloggare eller inte.

Slutdatum den 18 Juli

Tills vi ses nästa gång lycka till!

lördag 12 juni 2010

Vad fel det kan bli....

Hej alla där ute, nu har det defenitivt varit ett tag sedan jag var ute och skrev. Det händer så mycket ute i trädgården varje dag. En runda om dagen är ett måste så man inte missar nått. Sen finns det ju saker som inte blir riktigt som man tänkt sig. I höstas så köpte jag lite hastigt en del lökar som jag sent planterade ut. Bland dessa lökar var det Allium, dom har så fina bollar och så har jag läst att bladen blir fula fort så dom måste man kunna gömma. Men detta hade jag inte läst när jag satte dom, det enda jag kolla av var hur höga dom skulle bli och det står 60 cm på beskrivningen som var med, jag tyckte då att bakom lavendeln men framför kärleks örten skulle vara bra. Men oj så fel det kan bli. Den högsta av dom som nu har kommit upp är 120 cm. Så det blir att flytta på dessa lökar så dom hamnar där dom smälter in mer för nu så är allt runt omkring väldigt smått jämfört med dessa.

Kan längden bero på att det var fel lök i påsen eller att det är väldigt bra jord där jag anlagt min nya rabatt. Har varit blomster och grönsaks land där förrut.

Tills vi ses nästa gång ha en trevlig start på sommaren.

onsdag 2 juni 2010

Vandring

Idag kändes det verkligen att sommaren är här, efter vardags bestyren så tog jag en vandring i trädgården. Och oj vad det växer överallt. Jag började min vandring över på andra tomten som vi har, där växte det bara sly när vi flytta hit, och nu har min man börjat med sin träd lund. Han har planterat nya träd och det finns inte 2 av nått.
Det är en Rönn, Björk, Asp, ?????, Tall, Gran och Lärk.







Alla träden växer och frodas förutom tallen så den får vi nog flytta till baksidan där mannen även gjort en rabatt med barr träd.

Det ska bara byggas en mur i neder kanten som håller tillbaka barken. Det är roligt att se när han gör egna saker i trädgården som han brinner för och hans intresse för vad saker heter och var dom passar blir bara bättre och bättre. Kul när det blir nått som vi jobbar framåt med gemensamt.


Men det som jag verkligen tycker om i trägården är den här:


En av våra 4 Syrener, det enda lila. Just nu så doftar det ljuvligt ute och blommningen är riktigt överdådig i år.

Tills vi ses nästa gång passa på och njut av solen.