torsdag 15 juli 2010

Dag 2

Och så blev det morgon igen och fick först väckas av mannen som skulle iväg till jobbet. Och strax efter 7 så hörde jag en bil köra in på gården och några minuter senare så börjades pannor kastas ner från taket in i den kontainer som står rakt nedanför vårat sovrums fönster. Så det blev ingen sovmorgon.
Med getingar borta och allt på plats så går arbetet mycket fortare. Pannor ner i kontainern, läkt bort och sen börjades den speciella pappen att rullas ut. (Vi använder inte vanlig takpapp eftersom vårat tak är ett gammalt spåntak. Spåntak användes för och är små hyvlade takpannor i trä som är omlått lagda och spikade som dom någongång på 70-talet la på ett betongpanne tak på som vi nu byter och lägger en papp som kan andas men inte släpper in vatten.)


Och så spikades ny läkt på plats. Och dom hann precis färdigt för vid tre tiden så öppnades himmelen på mer än ett sätt. Dom svarta molnen hopade sig och blixtrarna slog och åskan gick. Och sen öppnades kranen. Tur att dom blev färdiga.


Och vi som haft en trevlig dag ute i gräset med spel spelande och bilbane byggande fick dra oss in. Men det fina vädret ska fortsätta igen.



Tills vi ses nästa gång.......

Inga kommentarer: