onsdag 26 maj 2010

Betong

Igår kväll var det klubb kväll hos våran lokala färgaffär. Kvällens tema var må bra. Dom tänkte sig både hus och ägare. Det var tips promenad och olika stationer som man kunde stanna vid och diskutera med butikspersonalen plus att dom hade gäster inbjudna som pratade om hälsa och sålde lokal gjord ost och korv. Tipspromenaden var inte nått för mig.

Så jag diskuterade fasad målning och färgsättning av vårat hus när vi väl kommer så långt som att vi ska byta våran plåtfasad till trä. Men den stationen som jag fastnade vid var den om att gjuta i betong som verkligen är inne nu. Det finns ju en uppsjö av olika formar man kan köpa på diverse hobby och färg affärer. Men dom hade gjort på helt andra sätt. Dom hade t.ex tagit en barnboll i gummi och klippt ett litet hål i som dom sen hällde i lite lösare betong i och skaka den lite. När den togs ur var det ett klot som var alldeles blankt som hon sen hade målat ett fint mönster på. Hon hade också sytt fodral av vaxduk som dom gjort hål mitt på, hällt i betong och sen lagt en sten mitt på och när den sen togs ur så var det en kudde av betong.

Blev inte så bra bilder med mobil men det går kanske att se.
Sen hade dom även gjort gång plattor i olika storlekar genom att gjuta dom i olika frigolit förpackningar, men det roliga var att innan dom hällde i betongen så la dom i bitar av struktur tapet. Så när man tog upp plattorna så hade dom samma fina mönster som tapet och med olika struktur. Dom gjorde även likadant till krukor.
Så i sommar blir det gjutning av alla dess sorter hit hem och kanske nått att ge bort också. Får lägga ut bilder när det är klart.
Tills vi ses nästa gång får ni ha en fortsatt bra vecka.

1 kommentar:

bakformen sa...

Det ser verkligen festligt & snyggt ut.

Sommarhälsningar från Pia
bakformen@gmail.com