tisdag 29 juni 2010

Sommar....

Glad sommar till er alla. Nu är den äntligen här på allvar. Hoppas att ni haft en härlig midsommar. Det hade vi, fint väder, sällskap av goda vänner, god mat. Kan man önska sig mera.
Eftersom det var ett tag sen jag skrev så har det ju hunnit hända en del.
Förr förra helgen fick jag med mig familjen på en dags utflyckt till Rottneros Park i Sunne. Just denna helg så skulle dom ha trädgårdsmässa med försäljare och föreläsare. Något vi alla såg fram emot. Vädret såg lite ostadigt ut när vi åkte men det blev bättre ju närmare vi kom.
Väl där välkomnades man av Nils Holgersson på sin Acka gjord av blommor. Vi tog oss lite mellis från skuffen innan vi gick in.
Därinne kunda man strosa bland stånd och rabatter. Trädgården var gjord i olika rum och i rummen fanns många olika statyer. Dom flesta utan kläder vilket våran yngsta tyckte var roligt. Vissa var stora andra bara små huvuden. Dom flesta var kvinnostatyer och så fanns även någon av Milles. Det var nog det enda namn vi kände igen.




Den delen av trädgården som vi tyckte bäst om var den nedre delen. Och den stramaste.




Sen gick vi genom En vigsel lund, och bakom den fanns delen som barna tyckte bäst om. Där nere fanns det dammar som man kunde åka båt och flotte på, klätterställningar, studsmatta, bilbana och man kunde flyga på acka över en av dammarna. Barna testa lite av varje men det var lite blött eftersom det kommit en regäl skur alldeles innan. Sen tog vi klättervägen vidare upp bland träden till ett skepp som barna ville leka i men då kom nästa skur och den innehölläven hagel. Så vi kasta på oss regnkläder och började våran vandring upp mot herrgården igen.
Där uppe köpte mannen en tomatplanta med mycket frukt på. Jag köpte Alunrot rödbladig och en ny Näva. Barna handla varsin prydnad. C en stor myra och I en liten röd spindel.
Sen fick det bära av hemåt. Men vi kommer att åka tillbaka bara vädret blir mer stadigt.

Så tills vi ses nästa gång vilket jag hoppas är snart, njut av solen!!!

Inga kommentarer: